Ministrul Muncii, botoșăneanul Marius Budăi: Este anormal, inuman chiar să-ți bați joc de oameni și să-i ții cu doi lei pe hârtie și cu cinci lei în mână

Ministrul Muncii, botoșăneanul Marius Budăi, susține că după modificarea Codului Muncii, prin luarea măsurilor de combatere a „evaziunii fiscale la gri”, a crescut în țara noastră numărul contractelor de muncă, dar foarte multe contracte au devenit din part-time cu normă întreagă.

„Cei care ajung la vârsta pensionării și, dacă Dumnezeu ne duc până la acea vârstă și după, vor avea de suferit dacă se complac să lucreze astăzi cu doi lei pe hârtie și cu cinci lei în mână pentru că acea contribuție și acel calcul al pensiilor nu se realizează la cei cinci lei din mână, ci la cei doi lei de pe hârtie. Este anormal, inuman chiar să-ți bați joc de oameni și să-i ții cu doi lei pe hârtie și cu cinci lei în mână acum pentru că vor ajunge la vârsta senioratului și vor avea și atunci nevoie de bani”, a declarat, pentru AGERPRES, Marius Budăi.

Cu toate acestea, Botoșaniul se situează pe penultimul loc la angajări, cu o rată de 45,9%. Doar Vasluiul are mai puțini angajați. Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani, din cele 104.900 de persoane, câte erau la nivelul județului Botoșani, la începutul anului 2022, doar 58.800 sunt salariați.

FOTO! Vandalism pe un sector de drum din județul Botoșani, modernizat anul acesta. Mai multe indicatoare rutiere, puse la pământ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *