FOTO! Vandalism pe un sector de drum din județul Botoșani, modernizat anul acesta. Mai multe indicatoare rutiere, puse la pământ

Mai multe indicatoare rutiere au fost distruse pe un drum din județul Botoșani, reabilitat recent.

În cursul zilei de joi au fost distruse semnele de circulație puse pe sectorul de drum DJ 296 Roma – Nicșeni, unde a fost stabilizată alunecarea de teren și modernizată calea de rulare în urma unui proiect amplu finanțat cu peste 25 de milioane de lei (5 milioane de euro) de către Compania Națională de Investiții și Consiliul Județean Botoșani.

„Ne dorim drumuri bune și sigure, iar atunci când le avem, din păcate, apar persoane care le distrug. Pe lângă transportatorii care, de multe ori, nu respectă limitele de tonaj, afectând calea de rulare, persoane rău intenționate au furat stâlpii metalici pe care erau montate indicatoarele rutiere de pe sectorul de drum proaspăt modernizat. E păcat! Toți vrem drumuri civilizate, dar, se pare că unii dintre noi nu au nicio urmă de bun-simț față de cei care muncesc pentru a construi aceste drumuri și față de botoșănenii care le folosesc, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

Acesta a inspectat sectorul de drum și împreună cu reprezentații Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani, a luat măsuri pentru remedierea situației.

De asemenea, a fost anunțată Poliția pentru a-i descoperi în cel mai scurt timp pe vinovați.

E de neimaginat cum au putut să spargă cimentul în care erau prinse semnele de circulație pentru a fura țevile. Au aruncat indicatoarele și au pus în pericol circulația rutieră. Sper ca, în cel mai scurt timp, polițiștii să-i identifice pe cei care au vandalizat indicatoarele rutiere și să se dispună măsurile prevăzute de lege. E păcat că în anul de grație 2022 mai avem parte de astfel de incidente nefericite!, a conchis Dorin Birta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *