Tânăr oprit pentru control, în miezul nopții, pe un drum din județul Botoșani. A rămas fără mașină, după ce polițiștii au găsit în interior o armă de vânătoare și un porc mistreț

Un botoșănean este anchetat de polițiști după un control asupra mașinii. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, în noaptea de joi spre vineri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe Drumul Județean D.J. 282 A, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma verificărilor efectuate, în portbagajul autoturismului a fost identificat un leș de animal sălbatic (porc mistreț), iar pe bancheta autoturismului a fost găsită o armă de vânătoare, neasigurată, fără toc, armată cu două cartușe.

Totodată, s-a stabilit faptul că tânărul nu deține autorizație de vânătoare și nici permis de port armă, iar arma identificată în autoturism aparține tatălui său.

”De asemenea, autoturismul pe care îl conducea avea inspecția tehnică periodică expirată din anul 2021, motiv pentru care, față de conducătorul auto, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 1.305 lei. Atât autoturismul cât și leșul animalului sălbatic, precum și arma de vânătoare au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *