Palatul Administrativ din Botoșani va fi reabilitat cu bani europeni. Prefectul PNL Sorin Cornilă: Este o reușită, după o muncă de câteva luni

Palatul Administrativ din Botoșani va fi reabilitat cu bani europeni. Miercuri, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei a fost semnat Contractul de Finanțare pentru implementarea proiectului privind reabilitarea acestei clădiri, care are o valoare de 12.303.870,58 lei. Anunțul a fost făcut de prefectul PNL Sorin Cornilă.

Astăzi a fost semnat contractul de finanțare prin Componenta 5 – Valul renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru reabilitarea sediului Instituției Prefectului și al Consiliului Județean, de către ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, domnul Cseke Attila și ministrul Afacerilor Interne, domnul Lucian Bode. Este o reușită, după o muncă de câteva luni împreună cu colegii din aparatul de specialitate. Am fost eficienți, dovadă că astăzi doar noi Botoșaniul, împreună cu prefecții județelor Iași, Dolj și Bistrița Năsăud am semnat contractele de finanțare, celelalte prefecturi urmând să finalizeze proiectele și să semneze contractele”, a declarat prefectul județului Botoșani, liberalul Sorin Cornilă.

Palatul Administrativ din Botoșani a fost construit în perioada 1970-1971, fiind dat în folosință în anul 1972, de atunci clădirea nu a mai fost supusă unor lucrări ample de renovare. Clădirea are o suprafață construită la sol de 1.009 mp, suprafața construită desfășurată fiind de 4.773,52 mp, cu un regim de înălțime S+P+4E.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *