FOTO! Elevi din Iași, învățați cum să acorde primul ajutor, la Parcul Cornișa

rpt

Să știi să acorzi primul ajutor sau cum să te comporți în situații critice pentru tine ori pentru alții este foarte important. La fel de important este ca în cazul unei situaţii de urgenţă, să fie anunțate de îndată autorităţile prin numărul unic de urgenţă 112. În astfel de cazuri fiecare secundă contează!
Lecțiile, care cu siguranță îi vor ajuta la momentul potrivit, au fost predate, astăzi, de pompierii botoșăneni celor peste 100 de copii de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din Iași, care își petrec vacanța la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa Botoșani, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani

Salvatorii le-au vorbit, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită. Cu ajutorul manechinelor, Mirabela Ciaia și Simona Cărbunaru, voluntari în cadrul programului național „Salvator din Pasiune”, i-au învățat cum să execute corect manevrele de acordare a primului ajutor în caz de înec și nu numai.

Pompierii au răspuns invitației profesorilor ieșeni și au urmărit ca activitatea de informare și educare preventivă să fie interactive.
Pe timpul acestei acțiuni, au fost distribuite și materiale de informare preventivă din cadrul campaniei naționale „R.I.S.C – Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale”, precizează sursa citată.

rpt
rpt
rpt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *