O importantă biserică din județul Botoșani va fi restaurată prin PNRR. Va fi inclusă într-o rută a Programului „România atractivă”

O importantă biserică din județul Botoșani va fi restaurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Biserica de lemn „Sfinții Voievozi” din comuna Bălușeni, obiectiv de patrimoniu, va fi inclusă ulterior într-o rută din cadrul Programului „România Atractivă”. Investiția se va realiza în baza unui proiect în valoare de 1,8 milioane de lei.

„Bisericile de lemn din România sunt un patrimoniu prețios pe plan național și mondial. Aceste biserici au atins un nivel înalt al expresiei culturale printr-o bogăție, varietate și un rafinament remarcabil al lucrului în lemn, dar și prin coagularea unor adevărate centre culturale în decursul multor veacuri, în așezămintele monahale constituite în jurul lor”, precizează, printr-un comunicat, Ministerul Dezvoltării.

Biserica a fost ridicată în 1740. În urmă cu mai mulți ani, în lăcașul de cult se oficiau slujbe la hramul satului, pe 15 august, dar din cauza stării de degradare în care a ajuns nu s-au mai putut oficia astfel de ceremonii religioase.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *