Sute de botoșăneni s-au rebranșat la sistemul centralizat de încălzire

Sute de botoșăneni au solicitat, în vara ce a trecut, să revină la sistemul centralizat de încălzire. Potrivit directorului Modern Calor, Bogdan Varasciuc, cererile de rebranșare de anul acesta a fost mult mai mare decât în anii precedenți. O parte dintre ei au și centrale termice în apartamente, dar au vrut să fie racordați și la sistemul de încălzire al Modern Calor.

Acolo unde au fost anulate instalațiile, nu s-a mai putut. Unde mai existau consumatori, am făcut lucrările de branșare”, a declarat, pentru Tele M, directorul Modern Calor.

Cât vor plăti pentru încălzirea unei garsoniere și a unui apartament cu două camere

Botoșănenii racordați la sistemul centralizat de încălzire vor avea facturi mai mari la Modern Calor, în iarna din 2022- 2023. Cei care nu au montate repartitoare, vor trebui să plătească pentru încălzirea unei garsonierie, de exemplu, peste 300 de lei. Potrivit directorului Modern Calor, Bogdan Varasciuc, facturile vor fi mai mari cu 20% față de iarna precedentă după ce Consiliul Local a majorat tariful de la 258 la 312 lei fără TVA.

„Ca urmare, pentru o garsonieră, într-o lună de iarnă, să spunem decembrie, ianuarie, prețul va fi circa 312 lei plus TVA-ul de 5%, așa cum prevede Codul Fiscal. Pentru un apartament cu două camere va fi 450-460-470 lei”, a spus , pentru Tele M, director general Modern Calor Bogdan Varasciuc.

Acestea vor fi costurile aproximative în cazul celor fără repartitoare și unde se face defalcare în funcție de algoritmul clasic.

„Cine are repartitoare, va plăti în funcție de cât a consumat”, a spus, pentru sursa citată, Varasciuc.

Directorul Modern Calor a declarat că la societatea de termoficare facturile vor fi mai mici decât la consumatorii care au centrală proprie.

„Spre exemplu, la un consum de 200 mc lunar, factura va fi de 600 și ceva de lei. Pentru un apartament cu două camere, un client Modern Calor va plăti undeva la 450 lei, iar pe gaz va plăti probabil 650 de lei”, a declarat Bogdan Varasciuc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *