Un botoșănean a amenințat, vineri, că aruncă în aer o instituție publică

Un botoșănean a sunat la 112, vineri, la prima oră a dimineții, și a amenințat că va arunca în aer o instituție publică.

Apelul a fost formulat de un bărbat, din Ștefănești, pe 21 octombrie, la ora 01:00.  Pentru că sesizarea a fost nejustificată, polițiștii care s-au deplasat la domiciliul acestuia, l-au amendat. Bărbatul era băut.

Bărbatul a apelat S.N.U.A.U 112 spunând ca va arunca în aer o instituție publică. Acesta fost sancționat de polițiști cu amendă în cuantum de 2.000 de lei”; a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Polițiștii botoșăneni au acționat, pe 19 și 20 noiembrie, pentru menținerea ordinii și siguranței publice în rândul cetățenilor și pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Astfel, în urma sesizărilor efectuate prin apel 112, polițiștii au intervenit la 76 de evenimente, cele mai multe dintre acestea fiind pentru aplanarea unor stări conflictuale.

Totodată, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, în valoare de peste 4.000 de lei.

De asemenea, în aceeași perioadă, 5 persoane au fost sancționate contravențional pentru apelarea nejustificată a S.N.U.A.U. 112 sau pentru alarmarea fără motiv a forțelor de ordine, precizează printr-un comunicat IPJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *