FOTO! Doina Federovici s-a întâlnit cu președintele Consiliului Regional Cernăuți. Ce au discutat!

Președintele Consiliului Județean Botoșani s-a întâlnit, miercuri, cu o delegație din Cernăuți, scopul principal fiind atragerea fondurilor europene.

Doina Federovici a avut o întrevedere cu Oleksii Boiko, președintele Consiliului Regional Cernăuți, Mykhaylo Pavliuk, vicepreședintele Consiliului Regional Cernăuți, Oleksii Hrushko, directorul Agenției de Dezvoltare Regională a Regiunii Cernăuți, profesorul universitar Anatoliy Kruglashov, șeful catedrei de Științe Politice și Administrație Publică, director al Institutului de Cercetări Științifice a Integrării Europene și a Studiilor Regionale din cadrul Universității Naționale „Iuri Fedicovici” Cernăuți, și conferențiarul universitar Serhii Hakman, director al Centrului Regional Cernăuți de Perfecționare a Calificării.

Temele abordate au vizat cooperarea dintre cele Regiunea Cernăuți și Consiliul Județean Botoșani, în vederea folosirii cât mai eficiente a fondurilor europene disponibile în programele transfrontaliere.

Consiliul Județean are experiență în atragerea fondurilor transfrontaliere, având în derulare și în acest moment un proiect comun cu partenerii de Hliboca pentru învățământul special. Județul Botoșani și Regiunea Cernăuți au nevoie de fonduri importante pentru a recupera decalajele structurale, iar banii europeni pot reprezenta soluția”, a declarat Doina Federovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *