Încă o condamnare pentru agresiune sexuală la Botoșani. Un bărbat și-a pierdut mințile în fața propriei fiice

Un bărbat din județul Botoșani a fost condamnat, luni, de Judecătoria Botoșani la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce și-ar fi abuzat sexual fiica în vârstă de 16 ani.  Botoșăneanul a fost găsit vinovat în dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani l-au trimis în judecată pentru agresiune sexuală în formă continuată.

Bărbatul, care are domiciliul în comuna Curtești, a fost acuzat că, în cursul lunii decembrie 2018, pe parcursul mai multor zile și în mod repetat pe parcursul unei zile, în timp ce se afla acasă alături de fiica sa, ar fi exercitat acte de natură sexuală asupra acesteia. Individul o atingea pe adolescentă cu mâinile în zonele intime ale corpului, peste hainele cu care aceasta era îmbrăcată.

Decizia Judecătoriei Botoșani nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Solutia pe scurt:

În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul PODOVEI Dumitru Stelu, pentru săvârşirea infracţiunii de „agresiune sexuală” în formă continuată, prev. şi ped. de art. 219 alin. 1, alin. 2 lit. b şi c din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 şi art. 5 din Codul penal, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare. În baza art. 67 alin. 2 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice şi dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o durată de 4 ani, pedeapsă ce se va executa conform art. 68 alin. 1 lit. b Cod penal. În baza art. 65 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice şi dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. În temeiul art. 91 şi art. 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *