Mărturia unei femei din județul Botoșani care a mers pentru prima dată la hramul Cuvioasei Parascheva de la Iași: „Așa ceva eu n-am mai văzut”

Ște­­fania a mers de la Botoșani pentru întâia oară la praznicul Cuvioasei Parascheva, la Iași, iar ceea ce a văzut acolo a impresionat-o puternic. Toți cei prezenți la hramul sfintei erau oameni calzi, bucuroși, spune femeia.

Noi n-am venit să cerem ceva anume, nu, am venit să ne bucurăm, să fim bucurie, așa cum ne îndeamnă toate acatistele. Ani întregi m-am rugat să mă lumineze Dumnezeu și să-mi rostuiască viața după voia Lui. Și astăzi visul meu s-a împlinit. Așa ceva eu n-am mai văzut. Toți oamenii sunt frumoși, bucu­roși, cu priviri senine, parcă suntem frați. Zâmbim la fel, ne rugăm la fel, ne bucurăm la fel. De la praznicul Cuvioasei n-am lipsit niciodată, dar am fost la biserica noastră de acasă, nu la Iași. La Sfânta este pentru întâia oară când vin și regret foarte mult anii pe care i-am pierdut, pentru că așa simt, că i-am pierdut pur și simplu. N-am crezut că voi trăi o astfel de bucurie. Îi mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru faptul că m-a învrednicit să ajung astăzi aici și îmi promit mie însămi că voi reveni la Iași în fiecare an, la praznicul Cuvioasei”, a spus femeia pentru Ziarul Lumina.

VIDEO Ți se rupe inima! Strigătele pline de durere ale unei mame și copiii săi, din Botoșani, care își văd casa distrusă de flăcări. Femeia făcuse un credit ca să o izoleze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *