FOTO Cultură de cannabis în județul Botoșani. Un tânăr a fost reținut de procurorii DIICOT

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani au dispus, joi, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui suspect cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Potrivit anchetatorilor, pe parcursul anului 2022, suspectul a înfiinţat și întreținut, într-o zonă extravilană din județul Botoșani, o cultură de canabis, în vederea comercializării. Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuința suspectului au fost descoperite 100 grame canabis (inflorescențe) și echipamente de uscare a plantelor.

De asemenea, în apropierea locuinței au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării un număr de 43 plante de canabis, în cantitate de aproximativ 45 de kilograme. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Botoșani.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *