O femeie din Botoșani a refuzat să mai participe la un concurs pentru un loc de muncă atunci când a aflat cât e salariul

O femeie din Botoșani a refuzat să mai participe la un concurs pentru un loc de muncă atunci când a aflat ce salariu va primi pentru postul respectiv. Anunțul a fost făcut, vineri, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Botoșani, de directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Botoșani, Sebastian Tocariu.

El a precizat că femeia luase examenul, apoi a făcut o cerere să renunțe la interviu pentru că a aflat că va primi un salariu mai mic față de cel pe care îl lua la primărie.

„Lucra în Primărie la ghișeu și zicea că ar vrea și ea să lucreze la birou. După ce a luat examenul și când a aflat ce salariu va trebui să ia aici a făcut o cerere să renunțe. S-a întors la ghișeu la primărie pentru că era.. pierdea ceva de genul o mie de lei la salariu”, a declarat Tocariu.

Instituția are doar 29 de angajați și  din cauza salariilor mici nici nu se înghesuie doritorii de angajare.

„Suntem doar 29 de oameni, avem peste o sută de mii de dosare în plată, avem inspecții sociale, avem exact cum sun colegii, avem o grămadă de atribuții suplimentare, totul cu aceiași oameni. Nu am secretar, nu am șofer, nu am așa..și încercăm să ne facem treaba”, a spus Tocariu.

Din cei 5,6 milioane de angajați din România, 1,9 milioane sunt plătiți cu salariul minim potrivit Inspectiei Muncii. Asta înseamnă mai mult de o treime, unul dintre cel mai mare procent din Uniunea Europeană.

Un lider de sindicat atrage atenția asupra lipsei personalului din Poliția Botoșani. „Dacă dispar polițiștii din stradă complet, o să fie ocupate de golani”

2 thoughts on “O femeie din Botoșani a refuzat să mai participe la un concurs pentru un loc de muncă atunci când a aflat cât e salariul

  1. noaptea mintii …. daca adunam numarul de persoane angajate prin voi … voi acolo sunteti mai multi angajati pe salarii de nababi …bine ca voi sunteti rude intre voi!

  2. se freacă menta nici asa nu meritati salarii de 5.000 -6.000 lei , față de prefecturăunde salariile sunt de 9.000 – 13.000 lei …nu meritati ca nu produceti decât pagube la buget!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *