Un lider de sindicat atrage atenția asupra lipsei personalului din Poliția Botoșani. „Dacă dispar polițiștii din stradă complet, o să fie ocupate de golani”

Un lider de sindicat din județul Botoșani atrage atenția asupra lipsei personalului din Poliție. Liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Boby Iulian Buciuleac, a declarat, în cadrul unei ședințe a Comisiei de Dialog Social de  la Prefectura Botoșani, că polițiștii cu experiență încep să se pensioneze din cauza problemelor din sistem, inclusiv cele legate de legea salarizării. În cadrul aceleiași ședințe, el a declarat că „polițistul a ajuns bătaia de joc a tuturor”, iar polițiștii nu se plâng atât de mult de salarizare, cât mai ales de condițiile de lucru și de faptul că nu sunt respectați prin lege.

„De pe străzi au dispărut polițiștii cu experiență, cum sunt și eu. Începând cu data de 3 octombrie m-am retras din cauza unor probleme din sistem. Motiv pentru care am fost și în audiență la adjunctul Poliției Române din București și i-am adus la cunoștință doar o mică parte din ea. Dar, ce vreau să spun e că dacă nu vom avea siguranță în zonă nu vom putea face mare lucru, a spus Buciuleac în ședința de vineri.

Potrivit acestuia, sunt secții de poliție din județul Botoșani care funcționează cu scheme de personal și de trei ori mai reduse în ultimii ani, iar lipsa de personal afectează cetățenii. Spre exemplu, la Secția de Poliție nr. 3 Hlipiceni, unde acesta a activat ca șef de secție, când a început activitatea era un număr de 36 de posturi pentru polițiști, din care 34 erau ocupate. Din 2016 însă numărul angajaților din secția de poliție a scăzut vertiginos și s-a ajuns să se lucreze cu 14 polițiști la un număr de 35.000 de locuitori.

Uitați-vă un pic. Ori nu știți, ori vă mint cei de la Inspectorat, dar pe municipiul Botoșani din 30 de patrule câte erau în 94 până în 2000 și ceva, când se mai ținea situația pe control, acum am ajuns la trei patrule. Mai avem și sprijinul poliției locale. Atrag atenția din nou, dacă dispar polițiștii din stradă complet o să fie ocupate de golani și o să vă afecteze și pe dumneavoastră, că aveți familie. Știți că l-a afectat și pe domnul Șerbănoiu, că i-au spart casa. Hoțul nu are lege, culoare politică, nimic. Vă rog să vă gândiți foarte mult”, a declarat Bobi Buciuleac.

 

2 thoughts on “Un lider de sindicat atrage atenția asupra lipsei personalului din Poliția Botoșani. „Dacă dispar polițiștii din stradă complet, o să fie ocupate de golani”

  1. sa stiti ca politicienii le e frica de voi !!
    de aia va tine cu cele mai mici salarii din institutiile publice …
    degeaba faceti informari cu privire la infractiunile ce le comit … sefii vostri sunt pusi politic si le arata ce scriti voi !
    … niste nemernici drumul MANOLEASA -RADAUTI a fost facute informari si nu raspunde nimeni dupa 4 ani se macin tot asfaltul ..
    . FEODOROVNA spune ca nu exista coruptie imninstutii DAR LUCRARILE DE PROASTA CALITALE NU SUNT CA URMARE A CORUPTIEI DIN SISTEM???se aude duamna de ce nu sesizati institutiile responsabile cu cercetarea abuzurilor si coruptiei din sistem >???? SUNTETI PARTE DIN CORUPTIA GENERALIZATA …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *