Reacție uluitoare a surorii militarului din Botoșani, găsit împușcat: Mi-au omorât fratele și vor să mușamalizeze

Sora militarului din județul Botoșani, care a fost găsit împușcat, a avut o reacție cutremurătoare pe rețelele de socializare. Aceasta a spus că Andrei Dănilă nu s-ar fi sinucis, ci a fost omorât. Potrivit acesteia, trupul neînsuflețit al tânărului militar a fost adus acasă, la Vorona, localitatea sa natală, iar acesta este împușcat în piept, nu în cap, după cum precizau informațiile transmise de

„Și variana sinuciderii este cea mai puțin logică, cea mai departe de a fi demonstrabilă. E imposibil ca asta să fie varianta”, susține în mesajul său tânăra, arătând că, de fapt varianta sinuciderii botoșăneanului este o invenție a presei.

„Adevărul? Mi-au omorât fratele și vor să mușamalizeze”, spune tânăra.

Iată comunicatul transmis de Brigada 8 ROT Focșani:

„Maistrul militar cls. IV Dănilă Andrei, din cadrul UM 01471 Focșani, a decedat sâmbătă, 1 octombrie, în jurul orei 20:00, în urma unei răni prin împușcare, în timp ce își întreținea armamentul din dotare. Conform procedurilor, a fost apelat serviciul de urgență 112 dar, din păcate, militarul nu a mai putut fi salvat. Militarul nu se afla în serviciul de zi pe unitate, iar din primele date a rezultat faptul că decesul a survenit în urma unei sinucideri. Evenimentul este cercetat de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie, condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Militarul în vârstă de 22 de ani era necăsătorit, fiind angajat al M.Ap.N. din iulie 2020 și nu a participat la misiuni în teatrele de operații.  La ultima testare psihologică susținută în luna august 2020 și cu o valabilitate de 3 ani, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar. Conducerea Unității Militare 01471 transmite sincere condoleanțe și este alături de familia greu încercată a militarului decedat.Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în comunicatul Brigăzii 8 ROT Focșani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *