FOTO Scene de groază pe terenul staţiunii de cercetare din județul Botoșani. Au intervenit polițiștii

Au fost scene de groază pe terenul unei staţiuni de cercetare din județul Botoșani. Mai mulți angajați ai stațiunii au fost atacați cu bâtele și a fost nevoie de intervenția Poliției pentru a scăpa cu viață.

Ciobanii care își duceau oile la păscut au sărit la bătaie, când li s-a cerut să plece din zonă. Scandalul a pornit după ce mai mulți ciobani au intrat cu 300 de oi pe pășunile stațiunii de cercetare din Popăuți, județul Botoșani.

Deranjați că li s-a cerut să plece de acolo, ciobanii au devenit agresivi și au sărit la bătaie cu bâtele. Angajații stațiunii au fost nevoiți să se apere cu spray-uri lacrimogene pentru a scăpa de lovituri.

Agresorii nu s-ar fi potolit nici când au intervenit polițiștii.

Conflicte vechi

Conflictele dintre ciobani și angajații staţiunii care patrulează în zonă sunt vechi de aproape șapte ani. În tot acest timp au fost depuse plângeri penale, după ce inginerii au fost atacați și amenințați cu moartea în nenumărate rânduri, susține directorul instituției de cercetare.

Ionel Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți: „Au sărit cu bâtele la noi, cu tot felul de unelte. Ne-au ameninţat cu moartea, ne-au ameninţat că ne scot câte un ochi la fiecare”.

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani: „A fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare, în continuare fiind efectuate cercetări pentru această faptă, urmând ca, în funcție de rezultate, să fie dispuse masuri legale”.

Până acum, nici o persoană nu a fost reținută, potrivit StirilePROTV

Vezi aici VIDEO Stirile PROTV

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com