Senatorul Cristian Achiței: 20%! Cu atât își bagă mâinile mai adânc în buzunarele botoșănenilor majoritatea PSD din Consiliul Municipal ori de câte ori are ocazia

„20%! Cu atât își bagă mâinile mai adânc în buzunarele botoșănenilor majoritatea PSD din Consiliul Municipal ori de câte ori are ocazia”, spune senatorul PNL Cristian Achiței. Joi, consilierii locali au votat creșterea cu 20% a facturilor la încălzire în iarna ce urmează. De asemenea, tot cu 20% a crescut și prețul unei călătorii cu tramvaiul, de la 2,5 lei la 3 lei.

Câteva zeci de secunde le-a luat consilierilor PSD coordonați de primarul Cosmin Andrei pentru a decide și această majorare. Obsesia majorării cu fix 20% a tuturor birurilor puse pe umerii botoșănenilor de către administrația Andrei s-a făcut resimțită încă din prima zi a anului, când nu era vorba nici de război, nici de hiperinflație și nici de vreo criză energetică. De la 1 ianuarie, prin decizia aceleiași majorități social-democrate, taxele și impozitele locale au fost majorate tot cu 20%. Bani mai mulți cu o cincime plătiți administrației locale de populația municipiului, chiar dacă foarte puțini dintre botoșăneni s-au bucurat în acest an de o majorare a veniturilor obținute cu același procent de 20%. Și, din păcate, nici măcar cu cei 20% suplimentari intrați în buget, municipalitatea nu reușește să facă nimic semnificativ, important, pentru dezvoltarea orașului. O administrație mai scumpă cu 20%, care nu livrează în schimb practic nimic. Poate pentru că, matematic, 120% din NIMIC dă tot NIMIC!”, a precizat senatorul.

One thought on “Senatorul Cristian Achiței: 20%! Cu atât își bagă mâinile mai adânc în buzunarele botoșănenilor majoritatea PSD din Consiliul Municipal ori de câte ori are ocazia

  1. Domnule senator de ce nu ati protestat cand s-a facut cu peste 100 milioane de euro sistemul centralizat de incalzire cu CET in zona industriala si zeci de kilometri de retele in oras aduse si la blocuri care erau debransate in totalitate. Un sistem cu pierderi de caldura de la CET pana la bloc, care poate functiona numai cu subventii de 50% la primarie. Cu mult mai rentabile erau centrale termice de cartier la punctele termice sau de bloc. Politicienii ar trebui sa se gandeasca la interesul public in primul rand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *