Secția Oncologie de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani va fi mutată. Compartimentul de hematologie va fi inclus în cadrul secției

Secția Oncologie a Spitalului Județean va fi mutată în momentul în care vor începe lucrările de modernizare, a declarat medicul Ștefan Bercea, directorul medical al Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

Potrivit acestuia, noua secție va avea 70 de paturi, din care 12 paturi vor fi de hematologie. De asemenea, toate saloanele de la oncologie vor avea grup sanitar și vor fi rezerve cu două paturi.

”Compartimentul de hematologie va fi inclus în cadrul Secției de Oncologie. Demararea proiectului a început de ceva timp. Avem în plan, în momentul în care vor începe lucrările, să mutăm secția în altă parte. Ne vom organiza la momentul respectiv, vom găsi cea mai bună variantă pentru relocarea secției”, a precizat medicul Ștefan Bercea.

Proiectul prevede, pe lângă extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire, care, în prezent, are un regim de înălțime existent D+P+1E, și lucrări de reabilitare (termică, finisaje și instalații), recompartimentarea etajului I și conformarea secției la noua legislație în vigoare, privind reamenajarea circuitelor specifice și refacerea finisajelor.

Lucrările de modernizare mai presupun redimensionarea instalațiilor electrice, termice, sanitare și de gaze medicinale pentru tot corpul de clădire, recompartimentarea întregii clădiri după legislația în vigoare și asigurarea dotărilor necesare pentru Secția Oncologie.

Realizarea proiectului propus va genera reconfigurarea și reorganizarea secțiilor medicale, punând la dispoziție spații de lucru adecvate și eficiente, ceea ce implică o îmbunătățire a funcționării spitalului, o optimizare a activităților prestate, creșterea capacității de satisfacere a nevoilor pacienților, a ponderii și calității serviciilor medicale acordate. Valoarea totală a proiectului se ridică la 21,5 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *