Povestea militarului din Botoșani atras de mic copil de armată. „Pe bunicul meu l-am văzut și îl văd ca pe un erou”. Cum l-a transformat experiența din Afganistan

Sergentul Gabriel Bordei, din Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani a fost atras de armată încă de mic copil. „Pe bunicul meu l-am văzut și îl văd ca pe un erou”, spune Gabriel Bordei.

Din punctul său de vedere, nu poți fii militar fără să încerci lucruri noi, să îți testezi și să îți depășești limitele.

Într-un interviu pentru clujarm.ro, militarul din Botoșani a povestit despre experiența sa în Afganistan, despre Ștafeta Veteranilor Invictus 2021, dar și despre alte competiții la care a participat.

În 2008, eram în clasa a XII-a și toți cei cu vârsta de 18 ani împliniți din promoția mea, am fost adunați într-o sală din cadrul liceului pentru a fi luați în evidență de cei de la centrul de recrutare.Am fost examinați psihologic iar cu această ocazie am aflat și de ofertele de angajare din cadrul MApN”, a povestit Gabriel.

Și-a început cariera la Vatra Dornei, apoi în 2019, după absolvirea cursului de formare a subofițerilor a ajuns la Botoșani unde își desfășoară activitatea ca și comandant de piesă.

În liceu a studiat la profil uman, s-a axat mai mult pe limbi străine, „însă o dată ajuns în sistem am aflat ce înseamnă mișcarea”.

Prima competiție la care a participat a fost „Soldatul și subofițerul anului din 2021”. La etapa Brigării 15 Mecanizate a urcat pe prima treaptă a podiumului „și trebuie să recunosc că a fost o onoare să fiu desemnat cel mai bun subofițer la nivelul brigăzii”.

Întâmplător a fost ca acest concurs să aibă loc imediat după întoarcerea din Afganistan, unde am acumulat o anumită experiență și un bagaj de cunoștințe ce m-au ajutat în parcurgerea probelor”, a mai spus Gabriel.

Spune că ceea ce a văzut în Afganistan l-a făcut să aprecieze mai mult ceea ce are acasă: pacea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *