Încă o companie investește într-un parc eolian la Botoșani! Va fi construit pe teritoriul a două comune

parc eolianÎncă o companie investește într-un parc eolian în județul Botoșani! Acesta va fi construit pe teritoriul a două comune, respectiv Gorbănești și Dângeni. Firma care a obținut certificatul de urbanism de la Consiliul Județean (CJ) Botoșani, în acest sens, este SC Eolian Land SRL București, o societate înființată anul trecut, care a obținut certificatul de urbanism pentru o centrală electrică eoliană, cu turbine eoliene, stații de transformare 33/110KW, linie electrică subterană pentru interconectare, drumuri de acces și organizarea șantierului.

Nu este singura societate care investește într-un parc eolian în județul Botoșani. Și grupul Elsaco, deținut de omul de afaceri Valeriu Iftime, investește în acest sens la Vlădeni- Bucecea.

Parc eolian de milioane de euro în Botoşani

Lista proiectelor care primesc avizul tehnic de racordare la reţea creşte în fiecare lună, printre cele mai noi parcuri eoliene cu acte în regulă fiind cel de 75 MW din Botoşani, în spatele căruia se află italienii de la Alerion.

Potrivit datelor Transelectrica, la finalul lunii februarie anul acesta compania Mitoc Partners, deţinută de grupul italian Alerion, a obţinut avizul tehnic de racordare la reţea, iar dacă investiţia va merge mai departe, întregul proiect ar putea fi evaluat la 60 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *