Bloc de locuințe sociale ridicat într-o localitate din Botoșani. Vor fi construite două scări cu 24 de apartamente

Un bloc de locuințe sociale, care va cuprinde două scări cu un total de 24 de apartamente, va fi ridicat într-o localitate din Botoșani. Este vorba de comuna Pomârla, care a obținut o finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru construcția de spații de cazare pentru cazurile sociale.

Potrivit Primpriei, prin această investiție se urmărește construirea de locuinţe sociale- locuinţe cu chirie subventionată, destinate unor categorii de persoane defavorizate prevăzute de lege, cărora nivelul de existențã nu le permite accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei.

Obiectivul ce se doreşte a fi atins este asigurarea unor condiţii de locuit decente pentru categoriile sociale dezavantajate. Promovarea investiţiilor de locuinţe sociale reprezintã sarcina autorităţilor publice locale pentru locuitorii comunei Pomârla. Alături de combaterea procesului de migrare a populației, se urmărește și îmbunătățirea calității vieții persoanelor și asigurarea de facilități pentru populația din comună”, susțin reprezentanții Primăriei.

Astfel, Primăria Pomârla a semnat un contract în valoare de 7,1 milioane de lei cu firma Trust Construct Proiect SRL Botoșani pentru construcția blocului. Durata contractului este de 24 luni de la constituirea garanției de bună execuție a contractului și emiterii ordinului de începere a lucrarilor. Durata de realizarea lucrărilor este de 18 luni.

Blocul va fi construit pe un teren de 5000 de metri pătrați al Primăriei Pomârla. Suprafața construită este de 413 metri pătrați, iar cea desfășurată de 2.309 metri pătrați. Blocul va avea demisol, parter și trei etaje.

O biserică nouă va fi ridicată în municipiul Botoșani. Teren de 3000 mp de la Primărie către Protopopiat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *