Doliu în educație! O profesoară din Botoșani a murit. „Încă un suflet s-a întors în necuprinsul cerului”

Educația botoșăneană este din nou în doliu după ce o reputată profesoară a murit. Este vorba despre Maria Cojocaru, unul dintre cei mai apreciați dascăli de muzică din Botoșani, atât în rândul elevilor, cât și a colegilor din învățământ. Maria Cojocaru a fost un adevărat mentor pentru generații întregi de elevi atât de Liceul Pedagogic, cât și de la Liceul de Artă sau Școala Populară de Artă.

Cei care au cunoscut-o spun că a fost o doamnă care a trăit în discreție, de o bunătate exemplară și o înțelepciune rară. Aceasta s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani, la Iași, dar cel mai probabil va fi adusă la Botoșani pentru a fi înmormântată alături de regretatul său soț, Gheorghe.

„Încă un suflet s-a întors în necuprinsul cerului!Și ce suflet!Drum lin în lumină, doamnă profesoară, Maria Cojocaru!”, a spus Liviu Andronic.

„Drum lin spre Lumină, distinsă Doamnă Profesoară! Deși am avut mult de suferit și atunci și după, mă bucur mult că am reușit, împreună cu câțiva oameni inimoși, să organizez întâlnirea generațiilor de absolvenți ai Liceului Pedagogic Botoșani cu prilejul Jubileului. A fost ultimul moment când i-am aplaudat pe minunații noștri profesori, aflați la o vârstă. De atunci mulți au luat Calea Cerului. Dumnezeu să le așeze sufletul in Lumină, așa cum ei au luminat mințile și sufletele noastre!”, spune Florentina Dănilă.

Nascută în Bucovina de Nord, în anul 1942, Maria Cojocaru a urmat primele clase în Solca, pentru ca la vârsta de 14 ani să susțină examenul de admitere la Liceul de muzică din Iasi. Tot în Iasi urmează cursurile Conservatorului George Enescu, unde îl cunoaste și pe viitorul său soț, Gheorghe Cojocaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *