Primăria vrea să amenajeze 200 de insule ecologice în municipiul Botoșani

Primăria vrea să amenajeze 200 de insule ecologice în municipiul Botoșani, printr-un proiect privind „Construirea de insule ecologice digitalizate în Municipiul Botoșani, Județul Botoșani”, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C3 (Managementul Deșeurilor).

Prin acest proiect se dorește amenajarea a 200 de insule ecologice digitalizate pentru dezvoltarea unui sistem eficient de management al deșeurilor la nivelul municipiului Botoșani.
Mai precis, vor fi:  110 insule cu containere supraterane, 70 insule supraterane încasetate și 20 insule subterane cu containere individuale. Toate vor avea câte 5 containere pentru cele 5 tipuri de deșeuri (biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton). Totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului este de 3,8 milioane de euro.

În prezent, pe raza municipiului Botoșani există 81 de platforme de colectare a deșeurilor construite în sistemul clasic și care servesc exclusiv pentru colectarea deșeurilor menajere și reciclabile provenite din gospodăriile de tip condominiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *