Un om de afaceri din Botoșani vrea șase milioane de euro de la compania de apă- canal a județului Iași

Zeci de mii de module vor fi montate pe apometrele existente pe branșamentele din Zona Metropolitană. La licitația pentru achiziția echipamentelor s-a prezentat firma afaceristului Valeriu Iftime, patronul echipei de fotbal FC Botoșani.  ApaVital SA, compania de apă-canal a județului Iași, organizează noi proceduri pentru activitatea curentă. Recent, autoritatea contractantă a demarat o licitație pentru achiziția mai multor loturi de module de comunicație radio pentru apometre, scrie bzi.ro. Valoarea estimată a contractului este de 29.778.600 de lei, fără TVA, aproape 6 milioane de euro. La procedură s-a prezentat asocierea de firme de Vestra Industry SRL (Botoșani) – Smart Eco Plus SRL, ambele deținute de omul de afaceri Valeriu Iftime, patronul echipei de fotbal FC Botoșani și cel care controlează grupul Elsaco. Oferta a intrat în etapa de evaluare.

„Marea majoritate a contoarelor instalate la branșamentele de la consumatori sunt mecanice, tip Flodis, Flostar sau Woltex. Se dorește achiziționarea de module de comunicație pentru citirea la distanță a acestor contoare, utilizând un protocol de comunicație care să asigure colectarea acestor date, în proporție de minimum 95 la sută, printr-o rețea fixă care elimină necesitatea deplasării unui operator uman pentru preluarea indexului de consum sau pentru citirea alarmelor generate de modul. Prin realizarea acestei achiziții se urmărește creșterea eficienței activității de citire a contoarelor, a corectitudinii citirilor, precum și obținerea de la contoare a unui set complet de date, cu o frecvență a citirilor care să permită, ulterior, o analiză avansată a consumurilor, bilanțuri zilnice pentru diferite zone/sectoare”, se arată în caietul de sarcini.

Conform caietului de sarcini, modulele vor fi folosite pentru apometrele deja montate din zonele Iași, Lețcani, Ciurea, Bârnova, Tomești, Holboca, Aroneanu, Valea Lupului, Rediu, Miroslava și Popricani. Necesarul ApaVital este de maximum 60.000 de module de comunicație radio.

FOTO Patroana unei fabrici din Botoșani s-a stins din viață. „Era o femeie de nota 100”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *