Trei polițiști din Botoșani cer despăgubiri de la un tânăr care i-a agresat. Tânărul, judecat pentru ultraj

Trei polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean din Botoșani cer despăgubiri de la un tânăr care i-a agresat. Cei trei agenți s-au constituit parte civilă în dosarul în care Laurențiu Florentin Lebădă, în vârstă de 26 de ani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani sub acuzația de ultraj, distrugere și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În același dosar s-a constituit parte civilă și Inspectoratul de Poliție Județean din Botoșani, după ce o mașină de poliție a fost avariată de același tânăr.

Firul evenimentelor

Un poliţist din cadrul IPJ Botoşani, în timp ce se deplasa, în interes de serviciu, cu autospeciala din dotare, pe Calea Naţională din municipiul Botoşani, un bărbat i-a făcut semn să oprească autospeciala, solicitându-i ajutor. Poliţistul a coborât geamul autospecialei pentru a discuta cu persoana respectivă, care i-a spus că are neînţelegeri cu fiul său, moment în care, un tânăr de 26 de ani, din comuna Todireni s-a apropiat de autospecială şi a lovit cu pumnul în geamul portierei, iar cioburile de sticlă rezultate i-au cauzat leziuni superficiale poliţistului, la antebraţul stâng.

Ulterior, tânărul de 26 de ani a părăsit zona respectivă, iar poliţistul a solicitat întăriri. La faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie, tânărul fiind prins şi imobilizat de forţele de ordine venite în sprijin. Până la imobilizare, botoșăneanul a mai avariat două autoturisme aflate în zona respectivă.

Când a comis fapta, tânărul, din comuna Todireni,se afla sub influența stupefiantelor, testele făcute fiind pozitive la anfetamină.

 

 

 

 

Nr. unic (nr. format vechi) : 10798/193/2022
Data inregistrarii 20.09.2022
Data ultimei modificari: 20.09.2022
Sectie: Secţia Penală
Materie: Penal
Obiect: ultrajul (art.257 NCP) TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
LEBĂDĂ I. LAURENŢIU FLORENTIN Inculpat
I.P.J BOTOŞANI Parte civilă
CONSTANTINIU IONEL Parte civilă
MUSTIAŢĂ MARTA – MAGDALENA Parte civilă
BĂLĂUCĂ DUMITRU DRAGOŞ Parte civilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *