Hoț reținut de polițiștii botoșăneni. Cum a lăsat o bătrână fără 5.300 lei

Un hoț a fost reținut de polițiștii botoșăneni după ce i-a furat unei bătrâne nu mai puțin e 5.300 de lei. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Botoșani, la data de 10 august 2022, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 33 de ani, din județul Iași, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Potrivit anchetatorilor, la data de 16 mai a.c., sub pretextul că dorește să achiziționeze fier vechi, ar fi pătruns în curtea locuinței persoanei vătămate, o femeie de 74 de ani, din orașul Bucecea și, simulând o stare de rău, a cerut victimei un pahar cu apă.

În acest context, profitând de neatenția persoanei vătămate, ar fi pătruns în locuința acesteia, de unde ar fi sustras 5.300 de lei. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața instanței de judecată, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Avertismentul polițiștilor: 

Infractorii voiajori dispun de mijloace de transport şi îşi adaptează activitatea infracţională în funcţie de vulnerabilităţile identificate în teren. Abordează persoane întâlnite pe stradă sub diverse pretexte, culegând astfel informaţii cu privire la persoane care deţin sume de bani sau bunuri de valoare.

Pentru a nu cădea victime ale infracţiunilor comise de infractorii voiajori, cetățenii:

  • să nu dea curs unor oferte comerciale aparent avantajoase şi să nu furnizeze date cu privire la vecini sau alte persoane.
  • să nu dea curs unor oferte constând în vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu (tigăi, covoare, perdele). Acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din imobil
  • nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *