Revedere emoționantă pentru o campioană din Botoșani. „Am dat mâna cu ea și am simțit în palmă ceva zgârieturi”

Campioana Geanina Dumitrița Juncanariu, din Știubieni, cea care a obținut medalia de aur la Campionatele Europene de Canotaj, s-a întors acasă. Geanina a mers la fosta sa școală, unde s-a întâlnit cu cei care i-au fost profesori. Petru Ionas a povestit cum a decurs vizita cu tânăra botoșăneancă.

Ne-a vizitat azi la școală, producându-ne o mare bucurie, fosta elevă, actuala campioană europeană la canotaj, Juncanariu Geanina Dumitrita . Nu a fost o surpriză, pentru că ne-a vizitat de multe ori, de fiecare dată aducând vești bune legate de multiplele ei performanțe sportive. Totuși, azi ne-a surprins, aducându-ne o medalie și câteva poze de la competiția la care a devenit campioană europeană. Am dat mâna cu ea și am simțit în palmă ceva zgârieturi. Mi-am dat seama că sunt modificările anatomice produse de zecile, sutele de ore de antrenament”, a povestit cadrul didactic.

Prin gestul său, sportiva le mulțumește cadrelor didactice care au sprijinit-o de-a lungul timpului și au avut un aport în modelarea sa ca om în primul rând. Fiecare performanță reprezintă o bucurie pentru cei care i-au fost alături de-a lungul anilor.

Mi-am pus întrebarea: Dacă tot ne bucură performantele ei, care e meritul nostru, al cadrelor didactice? Mi-am zis că fosta eleva a parcurs la școala noastră ciclul curricular al achizițiilor fundamentale, care vizează însușirea elementelor de bază ale învățării, apoi ciclul curricular de dezvoltare, având ca obiectiv formarea competențelor de bază necesare pentru continuarea studiilor. Am sprijinit, apoi, procesul de selecție pentru sportul de performanță. Marele merit este, însă, al Geaninei, pasiunea, munca imensă, dăruirea, sunt elementele care au propulsat-o pe nivelurile superioare ale performanței sportive. Îi mulțumim pentru vizită, pentru bucuria pe care ne-a produs-o și-i urăm succes în viitoarele confruntări sportive”, a mai spus cadrul didactic.

Geanina Juncanariu, campioana din Botoșani, mândră de originile sale: „Nu contează de unde vii și de unde pornești, ci doar să știi ce vrei cu adevărat si să muncești pentru asta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *