FOTO! S-au finalizat lucrările de asfaltare a două sectoare de drum județean, afectate de alunecări de teren. Proiecte depuse pentru alte trei sectoare de pe DJ 296

Lucrările de asfaltare a două sectoare de drum județean, afectate în trecut de alunecări de teren, respectiv DJ 293 Dumeni Havârna și DJ 296 Roma Nicșeni au fost finalizate.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, cele două drumuri sunt viabile pentru o circulație în cele mai bune condiții, asta după implementarea, în primă fază, a două proiecte de stabilizare a versanților de către Compania Națională de investiții, precum și după realizarea de către Consiliul Județean Botoșani a lucrărilor de reabilitare a căii de rulare a celor două sectoare de drum.

Pentru fiecare dintre cele două obiective, lucrările de reabilitare au presupus refacerea fundației drumului, turnarea a trei straturi de asfalt, dar și lucrări pentru refacerea șanțurilor și rigolelor în vederea asigurării scurgerii apelor.

El este botoșăneanul mort în accidentul din sensul giratoriu de la ieșire din Botoșani. Cristi avea o fetiță

Astăzi am participat la recepția lucrărilor a celor două tronsoane de drum județean, procedură ce certifică faptul că acestea au fost executate în concordanță cu standardele de calitate impuse prin caietele de sarcini și că de acum fenomenul alunecărilor de teren, ce afecta aceste două versante, a fost stopat definitiv. Prin urmare, aceste două sectoare de drum județean nu vor mai impune probleme participanților la trafic. Și pentru că ne dorim să dezvoltăm infrastructura rutieră a județului Botoșani cât mai mult posibil și să reducem decalajele față de celelalte județe, căutăm continuu resurse pentru implementarea de noi proiecte. ”, a precizat Doina Federovici.

Astfel, s-a depus la CNI,  noi proiecte pentru stabilizarea altor trei sectoare de pe DJ 296, care prezintă probleme din cauza alunecărilor de teren. Primul dintre acestea prevede stabilizarea unui tronson de 2,6 kilometri localizat la ieșirea din Botoșani spre Cișmea, al doilea de 1,35 kilometri ce este situat în vecinătatea terenului de fotbal din comuna Roma și altul de jumătate de kilometru de la intrarea în Dorobanți, mai precizeaza sursa citată.

One thought on “FOTO! S-au finalizat lucrările de asfaltare a două sectoare de drum județean, afectate de alunecări de teren. Proiecte depuse pentru alte trei sectoare de pe DJ 296

  1. Duamna ne vorbiti de coruptie … atentie coruptia se vede in lucrarile prost facute dupa 1-2 ani incepe sa se macine asfaltul …megeti si vedeti MANOLEASA -RADAUTI terminat acum 4 ani e distrus ! ACOLO ESTE CORUPTIA IN CALITATEA LUCRARILOR !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *