Fostul director al DSVSA Botoșani face plângere împotriva procurorilor DNA

Fostul director al Direcției Sanitar Veterinare ș pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani a făcut o nouă plângere împotriva procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA). El a depus, joi, la Tribunalul Botoșani, o plângere împotriva unei noi măsuri de control judiciar dispusă în cazul său de procurorii anticorupție din Suceava.

Botoșăneanulș este acuzat se săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, o infracțiune de abuz în serviciu, fals intelectual și delapidare

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada octombrie- decembrie 2021, Mihai Țurcanu ar fi intervenit în mod nelegal într-o procedură de achiziție publică desfășurată de instituție pentru atribuirea unui contract de furnizare produse cu specific sanitar – veterinar în valoare de 2.974.405 lei. Concret, acesta ar fi împiedicat plata banilor către societatea comercială care adjudecase licitația și ar fi făcut demersuri cu intenția de a favoriza o altă societate comercială care participase la procedura de achiziție, dar a cărei ofertă fusese descalificată de către comisia de evaluare.

Din cauză că s-au opus cerințelor lui Țurcanu și au refuzat să favorizeze firma susținută de acesta, două dintre funcționarele instituției implicate în procedura de licitație, ar fi fost supuse unei evaluări a performanțelor profesionale efectuată în mod abuziv, în sensul constatării unor abateri disciplinare inexistente în vederea eliberării din funcțiile publice (ocupate prin promovarea unor concursuri) și înlocuirea lor cu alți funcționari obedienți.

În cursul lunii decembrie 2020, Mihai Țurcanu, în calitate de director executiv, ar fi dispus plăți în valoare de 130.000 lei către o firmă care, în baza unui contract de achiziție directă, trebuia să livreze instituției piese de mobilier pe care însă nu le-a livrat. Pentru a justifica plata, el ar fi încheiat un proces-verbal în care a atestat în fals că produsele fuseseră livrate în totalitate, după care a semnat dispoziția de plată, fără drept, în locul reprezentantului compartimentului de specialitate din cadrul instituției.

 

 

Cum se apără fostul europarlamentar PNL, Mihai Țurcanu, acuzat de DNA că a făcut presiuni pentru ca o firmă de partid să câștige o licitație

One thought on “Fostul director al DSVSA Botoșani face plângere împotriva procurorilor DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *