Caz incredibil la Botoșani! Bătrână de 74 de ani, reținută pentru 24 de ore, după ce a fost sancționată de 7 ori

foto libertatea

O femeie de 74 de ani, din județul Botoșani, a fost reținută pentru 24 de ore, după ce a fost sancționată de 7 ori pentru deținere de mărfuri accizabile.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au emis, marți, ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unei femei, de 74 de ani, din municipiul Botoșani, cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de săvârșirea de mai multe ori în decursul unui an calendaristic a faptelor de deținere a mărfurilor accizabile dacă prin cumulare se depășesc limitele de 10.000 țigarete, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Potrivit sursei citate, în perioada iunie – august 2022, aceasta ar fi deținut, în repetate rânduri diferite cantități de țigarete marcate necorespunzător, totalizând cantitatea de 566 de pachete (11.320 tigarete), de diferite mărci.

Deși a fost vizată în mai multe dosare penale privind infracțiuni de contrabandă și a fost sancționată contravențional, de șapte ori, în decurs de un an, cumulând amenzi în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei, și a fost informată cu privire la repercursiunile pe care, aceste activități, le pot avea asupra sa, femeia a fost depistată, din nou, săvârșind aceleași infracțiuni”, a precizat Nenicu.

Aceasta a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercettările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz dib cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *