O biserică din județul Botoșani, rectitorită de preotul supranumit „chirurgul sufletelor”, va fi resfințită de ÎPS Teofan. Când va avea loc evenimentul

O biserică din județul Botoșani, rectitorită de preotul supranumit „chirurgul sufletelor”, Ciprian Grădinaru, va fi resfințită de mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan. Biserica „Sfântul Nicolae” din comuna Hlipiceni, va fi resfințită la data de 15 septembrie 2022 de ÎPS Teofan alături de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

Biserica a fost rectitorită de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, între anii 2018- 2022. Lucrările au fost realizate în cea mai mare parte cu finanțarea Consiliului Național de Investiții.

Ciprian Grădinaru, cetățean de onoare al comunei Hlipiceni

Părintele Ciprian Grădinaru, „chirurgul sufletelor” din inima Bucureștilor, a devenit cetățean de onoare al comunei natale Hlipiceni. Duhovnicul  fost învăţăcelul lui Ilie Cleopa, şi de când patriarhul Daniel l-a chemat să slujească la bisericuţa de lemn din curtea Catedralei Neamului, râuri nesfârşite de credincioşi şi-au aflat curăţirea sufletului la el. Astăzi este fără îndoială unul dintre cei mai căutaţi şi mai iubiţi duhovnici ai zilelor noastre.

Un om simplu, smerit, modest dar cu multă bunătate, lângă care simţi multă dragoste şi linişte sufletească. Spirit viu, curajos, dar blând şi înţelegător în ale suferinţei, părintele Ciprian Grădinaru a ajuns să fie supranumit „chirurgul sufletelor”. Oamenii îl caută, îl ascultă, îi cer ajutorul. Este unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici, căutat an de an fie că se află în mănăstirile Neamțului, fie că se nevoiește la Paraclisul din Capitală. Are pentru fiecare creștin un sfat, un cuvânt de mângâiere. Însă cel mai mult impresionează la Părintele Grădinaru capacitatea de a acționa, de a lăsa loc faptei bune și gândului curat.

Arhimandritul Ciprian Grădinaru este născut în data de 28 iunie 1971, la Hlipiceni. A fost tuns în monahism la vârsta de 21 de ani în Mănăstirea Sihăstria. Din 2011, slujește la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului unde coordonează numeroase activități duhovnicești și social-filantropice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *