Primăria Dorohoi rămâne fără bani pentru plata salariilor cadrelor didactice

Primaria municipiului Dorohoi
Primaria municipiului Dorohoi

Primarul Dorin Alexandrescu susţine că la ora actuală banii pentru salariile cadrelor didactice ajung doar până la începutul lunii iulie. Acesta spune că a făcut demersuri pentru suplimentarea fondurilor şi că soluţia pentru rezolvarea situaţiei nu stă în transferul unor sume de bani de pe un trimestru pe altul, ci în alocarea de fonduri prin rectificare de buget.

Din păcate, această problemă nu stă în mâna primariului. Noi am făcut până acum toate intervenţiile necesare care s-au putut, pentru a debloca această situaţie şi sper, cum s-a găsit o soluţie şi pentru luna februarie, să se găsească o soluţie şi acum. Dar nu o soluţie de a lua banii de pe un trimestru pe altul, pentru că aceasta este o soluţie de moment. Niciun centru bugetar din Dorohoi nu are asigurat sursele de finanţare pentru salarii până la sfârşitul anului„, a spus Dorin Alexandrescu.

Primarul municipiului Dorohoi speră că Ministerul Educaţiei să facă o rectificare de buget pozitivă în luna iunie, în vederea asigurării drepturilor salariale cadrelor didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *