Bursă de merit din partea Academiei Române pentru o elevă din județul Botoșani

O elevă din județul Botoșani se află printre cei zece olimpici din România, care primesc burse de merit din partea Academiei Române pentru anul şcolar 2022-2023. Oana Maria Silivăstru, de la Liceul Regina Maria din Dorohoi este printre beneficiari, fiind selectată, alături de ceilalți nouă, în urma unei competiții la care au participat 64 de elevi din toată țara. Potrivit unui comunicat al Biroului de comunicare al Academiei, bursele vor fi acordate anual până la finalizarea studiilor de liceu sau facultate, cu condiţia menţinerii performanţei şcolare de excepţie. Celelalte burse ajung la elevi din Bucureşti, Câmpulung-Muscel, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Fălticeni, Jibou şi Tulcea.

Aceştia au participat în perioada 1-5 august 2022 la Şcoala de vară „Sub semnul istoriei”, organizată de Academia Română la Centrul său din comuna General Berthelot, judeţul Hunedoara, unde au beneficiat de un program ce a inclus întâlniri cu membri Academiei Române, precum şi o serie de excursii în Ţara Haţegului.

S-au luat în calcul: rezultatele şcolare, premiile obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale, motivaţia şi dorinţa de a acumula cunoştinţe şi de a evolua profesional, capacitatea creativă şi inovativă, dar şi situaţia materială a părinţilor.

Vă mai amintiți de Oana Silivăstru, tânăra din Botoșani care nu putea merge și a avut nevoie de ajutor? A terminat liceul șefă de promoție și a fost admisă a treia la UBB Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *