Vă mai amintiți de Oana Silivăstru, tânăra din Botoșani care nu putea merge și a avut nevoie de ajutor? A terminat liceul șefă de promoție și a fost admisă a treia la UBB Cluj

O tânără din Botoșani, care a absolvit Liceul Regina Maria din Dorohoi, șefă de promoție, a intrat a treia la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, la Matematică Informatică. Oana Maria Silivăstru a suferit crunt după ce a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică. Simona Elena a demarat o campanie pentru ajutorarea sa deoarece mama ei nu își permitea ședințele de terapie. Oana Maria Silivastru  a terminat liceul cu 10 și are acasă peste 100 de diplome. Este o tânără extrem de frumoasă, deșteaptă, înțeleaptă, dar mai ales…cu un suflet bun.

„Nu m-am născut puternica, dar am devenit, datorita încercărilor prin care am trecut”, este mesajul plin de însemnătate al tinerei.

Problemele nu au ocolit-o pe Oana, inca de la nastere, când s-a născut prematur de doar 900 grame, primind diagnosticul de hipoxie, apoi de paralizie cerebrală și tetrapareza spastica. Nu a primit șanse la viata inca de la nastere când a primit nota 2 la apgar score.  Dar Oana s-a încapatat sa lupte și a reușit. Ea este un adevărat miracol. A făcut recuperări medicale de la vârsta de 1 an și 7 luni, deoarece nu mergea corect. Mai tarziu au început durerile groaznice și la vârsta de 4 anișori efectuează prima intervenție chirurgicală de alungire tendoane și bazin. A fost o reușită operația și ani la rândul a mers singura, dar spastic reușind si chiar 2-3 km cu pauze fără cadru.

In clasa a-V-a a văzut că scăpăta ghenunchii, și a mers direct la Chisinău, la Dr. Platon, unde a efectuat o altă intervenție numita- miofibrotomie subcutanata și în curs de  3 saptamani a mers din nou.

Costurile operatiei au depășit suma de 2000 euro. După 2 ani de la ultima intervenția chirurgicală, în clasa a 7-a a început să aibă dureri de coloană și număr și s-a prezentat la Cluj. la  Dr. Cozma Dan, și în luna mai 2019 efectuează o altă intervenție chirurgicală la sold deoarece avea femurul drept mai scund ca si stângul. Nu si-a mai permis să meargă la Chisinau din cauza lipsei banilor. După toate acestea inca nu merge corect și în ciuda tuturor recuperările nu se poate deplasa singură decât cu ajutorul unui cadru.

„Eu m-am implicat în campanie umanitara și a fost mediatizat cazul ei deoarece mama ei nu avea banii necesari sa mearga la recuperări. Cu ajutorul celor care au donat pentru ea a reușit și acum este un copil aproape normal care va urma cursuri la zi la facultate”, ne-a spus Simona Elena.

Cu toate acestea, tânăra este un munte de ambiție, un copil exemplu, o ființă puternică, curajoasă, determinată care, după terminarea studiilor, va fi cu siguranță un IT-ist apreciat.

„Cred că adevarata cheie a succesului stă în noi, în dorința și în motivația de a face un lucru pe care ți-l propui. Consider ca dacă cineva este destul de ambițios să învețe constant, zi de zi și se dedică unor materii mai importante ar putea fi un șef de promoție la orice profil”, a spus într-un interviu Oana.

O elevă din Botoșani, cu rezultate excelente la învățătură, are nevoie de ajutor. „Este un copil extraordinar, care a primit peste 100 de diplome și medalii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *