O elevă din Botoșani, cu rezultate excelente la învățătură, are nevoie de ajutor. „Este un copil extraordinar, care a primit peste 100 de diplome și medalii”

O adolescentă de 16 ani, din clasa a X-a, la Liceul Regina Maria din Dorohoi,  are nevoie de ajutor, iar Simona Elena a demarat o campanie pentru ajutorarea sa. Oana Maria Silivastru  are mari probleme de sanatate.

Problemele nu au ocolit-o pe Oana, inca de la nastere, când s-a născut prematur de doar 900 grame, primind diagnosticul de hipoxie, apoi de paralizie cerebrală și tetrapareza spastica. Nu a primit șanse la viata inca de la nastere când a primit nota 2 la apgar score.  Dar Oana s-a încapatat sa lupte și a reușit. Ea este un adevărat miracol. A făcut recuperări medicale de la vârsta de 1 an și 7 luni, deoarece nu mergea corect. Mai tarziu au început durerile groaznice și la vârsta de 4 anișori efectuează prima intervenție chirurgicală de alungire tendoane și bazin. A fost o reușită operația și ani la rândul a mers singura dar spastic reușind si chiar 2-3 km cu pauze fără cadru.

In clasa a-V-a a văzut că scăpata ghenuchi, și-a mers direct la Chisnau la Dr. Platon unde a efectuat o altă intervenție numita- miofibrotomie subcutanata și în curs de  3 saptamani a mers din nou. Costurile operatiei au depășit suma de 2000 euro. După 2 ani de la ultima intervenția chirurgicală în clasa a 7-a a început să aibe dureri de coloana și număr și s-a prezentat la Cluj la  Dr. Cozma Dan, și în luna mai 2019 efectuează o altă intervenție chirurgicală la sold deoarece avea femurul drept mai scund ca si stângul. Nu si-a mai permis să meargă la Chisinau din cauza lipsei banilor. După toate acestea inca nu merge corect și în ciuda tuturor recuperările nu se poate deplasa singura decât cu ajutorul unui cadru.
Familia ei nu dispune de resurse materiale suficiente.Toate deplasările și investigațiile costa și Oana are nevoie de ajutor.

Doar tratamentul ei lunar depășește suma de 100 euro în acest moment.
In plus are nevoie de un cadru metalic cu roti. În prezent are unul împrumutat.

Ar mai avea nevoie de un corset pentru scolioza, și pantofi ortopedici făcuti pe comanda speciali pentru ea. De ani de zile medicii i-au recomandat sa meargă la băi termale pentru recuperare dar lipsa banilor o împiedică să facă asta.

Oana este un copil extraordinar care a primit peste 100 diplome și medalii pentru rezultate la învățătura, concursuri și în special la matematică, fiind olimpica. Oana a intrat în anul 2018 prima pe lista la Liceul Regina Maria Dorohoi, profil matematica-informatica cu media 10. Visul Oanei este sa devina un programator de succes și sa-si poata ajuta mama care în momentul de față este însoțitorul ei personal, spune Simona Elena.

Dacă doriți s-o ajutati puteti dona în contul deschis pe numele mamei ei:
Silivastru Angela deschis la banca BRD:
RO35BRDE070SV19168550700- lei
RO20BRDE070SV45961220700-euro.

Pentru orice alte relații: 0762225673- Simona Elena sau o puteti contacta pe mama Oanei- Angela Silivastru la numarul de telefon- 0742810891.

One thought on “O elevă din Botoșani, cu rezultate excelente la învățătură, are nevoie de ajutor. „Este un copil extraordinar, care a primit peste 100 de diplome și medalii”

  1. Parlamentarii din Botosani, în fruntea căror se află doi mari titani ai politicii judetene si nationale, nu ar putea să o ajute pe studenta Oana Silvăstru să-si poată cumpăra cele necesare, echipamentul si să o trimită la o statiune balnio-climatică pentru a-si recupera trupul fizic ? Eu cred că da! Astfel din îndemnizatiile de parlamentar căt si din cea de presedinte al CJ Botosani, ar putea să renunte fiecare la 100 de euro/ lunar si să doneze Oanei, emerită a învătământului botosănean! Ce ziceti stimati parlamentari ? Ce ziceti stimată doamnă, Presedinte ( ă ) al Consiliului Judetean Botosani ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *