Decizie a instanței în cazul tânărului din Botoșani care a lovit și amenințat un alt tânăr în fața unui club

Tânărul din Botoșani care a făcut scandal în parcarea unui club din municipiu scapă de arest preventiv. Deși a fi fost reținut de polițiști pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe și amenințare, magistrații Judecătoriei Botoșani nu au fost de acord cu propunerea de arestare preventivă a acestuia.

Instanța din Botoșani a decis ca botoșăneanul, în vârstă de 21 de ani, să stea pentru 30 de zile în arest la domiciliu. Acesta a primit interdicția de a  lua legătura, pe nicio cale, cu cel pe care l-a agresat și amenințat, dar și cu martorii incidentului. Totodată, instanța „atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”.

Tânărul de 21 de ani este acuzat că, pe data de 2 septembrie, în jurul.orei 01:00, ar fi lovit și amenințat un tânăr, de 24 de ani, în timp ce se aflau în parcarea unui club, din municipiul Botoșani.

 

Accident! Un șofer din Botoșani, beat, a intrat cu mașina într-un zid de beton de pe marginea drumului

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Solutia pe scurt:

Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 4170/P/2022 privind luarea măsurii arestării preventive față de inculpatul BRAŢAN VLAD. În baza art. 227 alin. 2 raportat la art. 202 alin. 4 lit. d C.proc.pen. ?i art. 218 C.proc.pen. dispune luarea faţă de inculpatul BRAŢAN VLAD, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violențe, prev. și ped. de art. 193 alin. 2 C.pen. (persoană vătămată Maxim Andrei), a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând de la data de 03.09.2022 până la 02.10.2022 inclusiv. În temeiul art. 221 alin. 1 din C.proc.pen. măsura arestului la domiciliu constă în obligaţia inculpatului de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura. În baza art. 221 alin. 2 C.proc.pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoana vătămată Maxim Andrei şi cu membrii familiei acestuia, cu martorii Dejmaşu Andreea-Bianca, Andrianu Iustin Ramon, Caradan Sabin-Andrei, respectiv cu numiţii Anuşca Claudiu-Andrei şi Bunu Mario Dumitrel. În baza art. 221 alin. 4 C.proc.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Conform art. 221 alin. 5 din C.proc.pen., inculpatul poate părăsi imobilul în care locuieşte pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Ia act de faptul că a fost asistat de avocat ales. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 03.09.2022, ora 16.20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *