Femeile din municipiul Botoșani, dar și alte localități din județ, testate gratuit pentru cancer de col uterin. Vezi când!

Femeile din municipiul Botoșani, dar și din alte localități din județ, vor fi testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Unitatea mobilă de screening va fi prezentă în septembrie în județul nostru. Echipa medicală de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași face testări pentru prevenirea cancerului de col uterin pentru doamnele și domnișoarele cu vârsta între 25 și 30 de ani, care vor face testare Babeș Papanicolaou, iar cele cu vârsta între 30 și 64 vor beneficia de testare HPV. Documente necesare: buletin și copie după buletin (FĂRĂ card de sănătate sau trimitere).

Unde se fac testările

Unitatea mobilă va fi prezentă în Flămânzi, pe 5 septembrie,  în parcul din fața Primăriei, de la ora 9.00, iar în Copălău, pe 9 septembrie, în fața Primăriei, de la ora 9.00. În municipiul Botoșani, doamnele și domnișoarele se pot testa gratuit pe 16 septembrie, de la ora 11. Deocamdată nu a fost aleasă locația, dar va fi anunțată ulterior.

Pe 23 septembrie, unitatea mobilă va face testări la Cordăreni, în fața Căminului Cultural, de la ora 10.00, iar pe 30 septembrie, în comuna Cristinești, în fața Căminului Cultural, de la ora 10.00. Testările sunt gratuite, iar femeile au nevoie doar de buletin în original și copie.

Echipa medicală le va recola secreții de la nivelul colului. Doamnele și domnișoarele trebuie să se pregătească așa cum fac în mod obișnuit pentru un consult ginecologic. Detalii suplimentare referitoare la Proiectul ONCOPREV pot fi accesate la https://www.iroiasi.ro/proiecte-eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *