FOTO Doi pompieri din Botoșani, pe podium la concursul internațional „Scări”, organizat la Satu Mare

O nouă performanță obținută de pompierii botoșăneni, plutonier adjutant Paul Dohotaru și plutonier Robert Șerban. Cei doi au câștigat locul I, la categoria lor de vârstă, la concursul internațional „Scări”, organizat la Satu Mare.

Paul și-a dominat adversarii, la categoria peste 40 de ani, iar Șerban a obținut cel mai bun timp dintre concurenții cu vârste până în 30 de ani.
Probele nu au fost ușoare și au constat în urcarea până la etajul 10 al unei clădiri, pe scările interioare, echipați pentru intervenție și cu diferite accesorii, individual sau pe echipă, formată din doi servanți.

La această ediție au fost înscriși 70 de pompieri, concursul desfășurându-se în interiorul clădirii Palatului Administrativ.
Competiția urmărește dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și a deprinderilor specifice necesare intervenției în situații de urgentă la clădirile înalte.

Este a doua oară în acest an când Paul și Șerban ne-au făcut mândri că suntem colegii lor. În luna iunie, cei doi au obținut locul al III-lea la categoria lor de vârstă, respectiv peste 40 de ani și 20-30 de ani, la concursul „Cel mai puternic pompier”. Atunci, s-au luptat pentru un loc pe podium cu alți 86 dintre cei mai puternici pompieri din 26 de județe și şi-au demonstrat abilitățile în mânuirea accesoriilor, ridicarea greutăților și parcurgerea unor trasee cu un grad ridicat de dificultate, cu și fără aparat de respirat”, precizează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *