Tânăr din Botoșani, lăsat să moară. Medicii nu vor să-l opereze

Tânărul din județul Botoșani, cu o tumoră, la piciorul drept, este lăsat să moartă. Nu se găsește un medic care să preia cazul său și să îl opereze. Mihaita Murariu a fost la Bucuresti la clinica privata Sanador. Din spusele lui, medicul care l-a consultat nu doreste sa intervina in situatia lui pentru ca este una foarte complicata, si a recomandat sa mearga la doctorul care l-a operat in prima faza. Avand in vedere ca erau in Bucuresti, au mers pana la Spitalul Militar. Nu l-au gasit nici de data aceasta pe doctor, si dupa toate insistentele un medic rezident a promis ca va reveni cu un telefon pana vineri, dupa ce va lua legatura cu doctorul care l-a operat. Din pacate, nimeni nu a mai raspuns la telefon nici pana in ziua de astazi. Practic, Mihai este lasat sa moară, potrivit celor de la Sperantapentruromania.

Asociatia Speranta pentru Romania a gasit o alta varianta in Timisoara. S-a luat legatura cu un doctor din Timisoara, caruia i-a fost prezentat cazul de catre noi, iar Mihai este asteptat in Timisoara. Cateva zile i se vor face investigatii medicale (CT, RMN, etc) pentru a se afla concret stadiul bolii (CANCER), iar medicii vor stabili solutia optima pentru Mihaita.

 

Povestea lui Mihaita

Mihaita sufera de CANCER osos, iar in momentul de fata tumoarea la picior este giganta. Totul a inceput in urma cu trei ani de zile, cand avea 17 ani. Au inceput dureri la piciorul drept. A crezut ca este de la munca, fiind de la sat era obisnuit cu munca la camp.

Durerile au devenit atat de intense incat parintii au decis sa il duca la doctor. In prima faza au ajuns la Botosani, unde doctorul doar s-a uitat la piciorul lui, fara sa ii faca nici o consultatie, spunand ca este o ciuperca si sa mearga acasa. Parintii au insistat sa li se spuna un diagnostic, iar medicul i-a scos efectiv afara din cabinet, pe motiv ca nu are timp de discutii si are si alti pacienti de consultat.

Ajuns acasa, durerile au continuat, parintii au decis sa il duca la Iasi. Aici i s-au facut diferite investigatii medicale, fara a li se explica nimic parintilor si au fost trimisi acasa, totul nefiind ceva grav.

In final piciorul a ajuns sa se umfle. Primarul localitatii George Cosbuc (jud. Botosani), un om cu o inima mare, sensibil la suferinta lui Mihaita, a mers cu el personal si pe cheltuiala proprie la Bucuresti la Spitalul Militar. Aici a fost diagnosticat cu CANCER osos, a fost operat si a facut chimio terapie. Mihai s-a simtit mai bine si s-a intors acasa. Un an si jumatate totul a fost bine. In Decembrie anul trecut, de Sarbatori, piciorul a inceput sa se umfle din nou.

Mihai, parintii lui, sora lui, a inceput sa sune la Spitalul Militar, ca sa fie primit pentru noi investigatii, tratament sau operatie daca va fi nevoie. Din pacate, de 7 luni de zile este tot amanat pe diferite motive: ba ca nu este grav, ba ca nu sunt locuri, etc.

Mihai sufera ingrozitor, durerile sunt de nedescris, doar calmantele il ajuta acum sa suporte durerea. Mihai provine dintr-o familie foarte simpla, cu resurse financiare extrem de limitate si cu mai multi copii. Familia traieste din alocatia copiilor, iar parintii lucreaza cu ziua prin sat. Parintii nu si-au permis sa mearga cu el la un spital privat, si au sperat ca va fi ajutat de un spital de stat, dar degeaba, timpul a trecut, iar acum situatia lui Mihai este extrem de grava…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *