Botoșănean condamnat la peste cinci ani de închisoare în Italia. A fost prins la Dersca, dar a scăpat de arest

Un bărbat de 36 de ani, din localitatea Dresca, a fost condamnat în Italia la cinci ani și 11 luni de închisoare pentru o spargere la un magazin de telefoane mobile în urma căreia a provocat un prejudiciu de aproape 60.000 de euro. Botoșăneanul a fost depistat, sâmbătă, pe raza localității Dersca din Botoșani, fiind reținut de polițiștii botoșăneni.

La data de 27 august 2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.5 Mihăileni, au reușit identificarea unui bărbat, de 36 de ani, din comuna Dersca, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, emis de autoritățile din Italia.  Acesta a fost condamnat la 5 ani și 11 luni de închisoare, pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat. Bărbatul, în complicitate cu alte persoane, prin spargerea unui geam, ar fi pătruns într-un magazin, de unde ar fost sustras mai multe telefoane mobile, creând un prejudiciu estimat la 59.000 de euro.  Acesta a fost depistat în localitatea de domiciliu, fiind escortat către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, unde a fost reținut pentru 24 de ore”, au anunțat, duminică, polițiștii din Botoșani.

Botoșăneanul a fost prezentat în fața magistraților Curții de Apel Suceava cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii suceveni au decis ca acesta să rămână în libertate.

„În temeiul art. 102 alin. 5 lit. b din Legea nr. 302/2004, respinge, ca nefondată, propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava privind luarea măsurii arestării provizorii a persoanei solicitate Ailioaie Ştefan – Ionuţ. În temeiul art. 102 alin. 5 lit. b din Legea nr. 302/2004, în referire la art. 202 alin. 4 lit. b coroborat cu art. 211 Cod procedură penală, dispune luarea pe o durată de 30 zile, începând cu data de 27.08.2022 şi până la data de 25.09.2022 inclusiv, a măsurii preventive a controlului judiciar faţă persoana solicitată Ailioaie Ştefan – Ionuţ, faţă de care s-a emis mandatul european de arestare la data de 22.02.2022 de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Campobasso (Italia) în dosarul nr. 103/2017 SIEP şi cu privire la care s-a înaintat semnalare prin Biroul SIRENE. În temeiul art. 215 alin. 1, 2 Cod procedură penală, dispune ca, pe durata controlului judiciar, persoana solicitată Ailioaie Ştefan – Ionuţ să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organele judiciare ce instrumentează prezenta cauză ori de câte ori este chemată; b) să informeze de îndată organul judiciar ce instrumentează prezenta cauză cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia comunei Dersca, judeţul Botoşani desemnată cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de aceasta sau ori de câte ori este chemată; d) să nu depăşească limita teritorială a comunei Dersca, judeţul Botoşani decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care instrumentează prezenta cauză. În temeiul art. 215 alin. 3 teza a II-a Cod procedură penală, atrage atenţia persoanei solicitate Ailioaie Ştefan – Ionuţ că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor impuse în sarcina sa, măsura preventivă a controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a arestării provizorii”, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel Suceava.

FOTO Accident la Botoșani! O mașină a ajuns pe câmp, după ce o alta a întors brusc în fața sa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *