Senatorul Cristian Achiței, despre modul de a face administrație al primarului Cosmin Andrei: Dărâmăm, dezafectăm, demolăm. Dar mai și construim ceva?

Senatorul PNL Cristian Achiței îl critică pe primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, pentru modul în care alege să facă administrație și îl acuză de incapabilitatea de a genera noi proiecte și cheltuiește „pe nimicuri banii adunați din taxe”.

„Dărâmăm, dezafectăm, demolăm. Dar mai și construim ceva? Cam asta se întâmplă acum în municipiul Botoșani, sub conducerea actualei administrații pesediste, în frunte cu primarul Cosmin Andrei. Când incapacitatea de a genera proiecte majore de dezvoltare a municipiului este clară, atunci faci doar lucruri minuscule, cheltuind pe nimicuri banii mulți adunați din taxele crescute pe spatele botoșănenilor care muncesc cinstit. Un semafor cu buton (cică inteligent), în loc de un pasaj elegant; un șanț betonat în zone care se inundă la orice ploaie mai zdravănă, în locul unui proiect serios de evacuare a apelor; scoaterea dalelor de tramvai pe sectoare mici, pe banii noștri, o dată cu eliminarea unui transport public modern realizat pe bani europeni – toate acestea ilustrează eșecul total al băieților PSD care conduc acum municipiul Botoșani”, spune Achiței.

Parlamentarul susține că totul este tratat într-un mod neserios, iar acest lucru ne va costa pe toți în timp.

Nu contează că și numărul locuitorilor a scăzut, iar acesta este un fenomen extrem de grav, care ar trebui stopat prin politici publice inteligente, bazate pe dezvoltare. Totul este tratat neserios, iar asta ne va costa foarte mult în timp. Ce fericire, pe termen scurt, etalată public cu multă inconștiență, că se pune asfalt pe benzile centrale de pe Primăverii! Ce va urma, însă, nu ni se spune. Traficul se va aglomera, va crește poluarea, parcările tot nu vor exista în zonă. Dar să vedeți cum se va rezolva problema după dărâmarea unor garaje! Iar vom fi fericiți câteva zile. Mai punem și niște lămpi de iluminat și vom aștepta din nou mari realizări. Doamne ferește, poate bravii noștri conducători se vor apuca să demoleze și Teatrul M. Eminescu, pentru că nu-l pot face pe bani europeni. Chinuiesc băieții ăștia niște licitații, le fac și le refac, doar-doar o ieși ceva din ele. Iar banii europeni, încet-încet, se pierd. În acest timp, însă, Botoșaniul intră în declin și, în loc să devină un mare municipiu, cu un transport public bine pus la punct, ecologic, se transformă ușor într-un târg prăfuit de la marginea țării”, spune Achiței.

VIDEO Senatorul Cristian Achiței cere în Parlament ca modernizarea infrastructurii rutiere din Botoșani să continue

One thought on “Senatorul Cristian Achiței, despre modul de a face administrație al primarului Cosmin Andrei: Dărâmăm, dezafectăm, demolăm. Dar mai și construim ceva?

  1. Iubesc judetul Botosani dar mai mult iubesc banii si am un dispret gros nu subtire fata de amaratul de rand. Il cunosc pe acest senator si cam aceasta este deviza lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *