Bebeluș chinuit de mamă! O femeie din Botoșani își ținea copilul în condiții groaznice. Statul, obligat să preia băiețelul

foto: totuldespremame.ro

O mamă de doar 23 de ani din județul Botoșani a rămas fără copilul de doar 11 luni, după ce și-a bătut efectiv joc de el. Tânăra, din satul Boșcoteni- comuna Frumușica, își creștea copilul în condiții mizere și într-o neglijență totală. Petronela Mihaela Rașcu era cunoscută în localitate ca fiind consumatoare de alcool, iar reprezentanții Primăriei Frumușica s-au sesizat cu privire la riscul major în care se află bebelușul.

În aceste condiții, Primăria Frumușica a sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), care a intervenit în acest caz. Pentru că ancheta a confirmat riscul în care se află copilul, tinerei i-a fost propus să fie internată temporar, alături de bebeluș, în Centrul Micul Prinț din subordinea DGASPC.

Mama a refuzat să plece de acasă, iar din acest motiv a fost necesară instituirea măsurii de plasament în regim de urgenţă pentru copil. Pentru a se realiza acest lucru, conducerea DGASPC a solicitat instanței emiterea unei ordonanțe președințiale, iar Tribunalul Botoșani a admis propunerea.

Admite cererea formulată de reclamanta Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, cu sediul în Botoşani, Str. Maxim Gorki, nr.4, judeţ Botoşani, în contradictoriu cu pârâţii B M-B, R P-M, Serviciul de Autoritate Tutelară din cadrul Primăriei Frumușica, județul Botoșani și partea în proces Ministerul Public Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani Dispune instituirea măsurii de plasament în regim de urgenţă pentru copilul B M-G, născut la data de  …. în localitatea … fiica B-B și R P-M la asistent maternal profesionist. Dispune, pe toată durata măsurii plasamentului în regim de urgenţă, suspendarea exercitării drepturilor părinteşti ?i delegarea drepturilor cu privire la persoana copilului asistentului maternal profesionist T D, iar cele cu privire la bunuri Directorului executiv al DGASPC Botoșani. Executorie şi fără somaţie”, se arată însoluia pe scurt a Tribunalului Botoșani.

Copilul locuia împreună cu mama sa și cu tatăl, Marius Benone Băinceanu, în vârstă de doar 25 de ani. Când a fost luat de stat, el prezenta numeroase mușcături de insecte pe suprafața corpului.

„Am apreciat că administrația locală s-a implicat și ne-a sesizat în acest caz. Pentru că în acest caz doar instanța poate decide instituirea unei măsuri de plasament în regim de urgență, noi ne-am adresat Tribunalului, care a admis cererea noastră”, a declarat directorul adjunct al DGASPC, Alexandru Colbu.

Tânăra de 23 de ani mai are doi copii, care au fost născuți în urma unei relații anterioare pe care ar fi avut-o cu un bărbat din localitatea Deleni- județul Iași. Și cei doi copii sunt preluați în sistemul de protecție sociale, de către autoritățile din județul Iași.

Alertă! Polițiștii, jandarmii și pompieri din Botoșani chemați să ajute la căutarea unui adolescent rătăcit într-o pădure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *