FOTO! Încă o substație de ambulanță deschisă la Botoșani. Slujbă de sfințire cu autorități

Substația de Ambulanță Ripiceni devine funcțională, de săptămâna aceasta, după cea de la Lunca. Aceasta va deservi locuitorii din Ripiceni, Manoleasa, Dângeni  și Mihălășeni, aproximativ 15 mii de persoane pe o rază de aproximativ 300 de kilometri pătrați, adică 6% din suprafața județului, anunță președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Este a șaptea substație a Serviciului de Ambulanță Județean Botoșani, iar astăzi a avut loc slujba de sfințire.

”Ca și substația de la Lunca, cea de la Ripiceni a fost înființată în urma demersurilor susținute pe care le-am făcut la Ministerul Sănătății. Împreună cu echipa de conducere a Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani – coordonată de medicul Eduard Gurau, cu ministrul Muncii, Marius Constantin Budai cu parlamentarii social-democrați și cu primarul Gabriel Talef, de viceprimarul Elena Cristian, am reușit să convingem autoritățile guvernamentale de oportunitatea și necesitatea înființării acestei substații, care deservește patru comune: Ripiceni, Manoleasa, Mihălășeni și Dângeni. Înființarea substației de la Ripiceni, coroborată cu investițiile în infrastructura rutieră făcute de către Consiliul Județean Botoșani, va duce la o îmbunătățire substanțială a timpilor de reacție, care se traduce prin salvarea mai multor vieți”, a precizat Doina Federovici.

Cele două substații de ambulanță, Lunca și Ripiceni, sunt singurele la nivel național care au primit aprobare pentru înființare din partea autorităților guvernamentale. În prezent, în județ este stația centrală din Botoșani și substații la Dorohoi, Săveni, Darabani, Flămânzi, Trușești, Lunca și Ripiceni.

One thought on “FOTO! Încă o substație de ambulanță deschisă la Botoșani. Slujbă de sfințire cu autorități

  1. dar gropile din sosea le-au sfintit?

    in curtea spitalului judetean nu ai loc de parcare, dar loc pentru biserica s-a gasit, ca era criza de biserici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *