Bani de la Guvern pentru botoșănenii ale căror case au fost afectate de grindină

Botoșănenii ale căror case au fost afectate de grindină vor primi bani de la Guvern pentru reparația lor. Guvernul României a adoptat pe data de 3 august 2022, Hotărârea de Guvern nr. 974, pentru sprijinirea familiilor şi persoanelor singure afectate de inundaţii în cursul anului 2022, prin acordarea de ajutoare de urgenţă.

Instituția Prefectului – Județul Botoșani a înaintat către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani procesele verbale privind constatarea şi evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice deosebite (grindină), care au avut loc în lunile iunie și iulie, pe raza comunei Durneşti și pe raza comunei Manoleasa.

Este vorba despre 26 de locuințe avariate de pe raza comunei Durnești și 124  locuințe avariate de pe raza comunei Manoleasa.

„În urma demersurilor noastre, Guvernul României a adoptat pe 3 august 2022  Hotărârea de Guvern nr. 974 prin care sunt alocate ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor şi persoanelor singure afectate de inundaţii în cursul anului 2022”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă.

VIDEO A plouat cu grindină în județul Botoșani. Mai multe localități sunt sub alertă Cod Portocaliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *