VIDEO A plouat cu grindină în județul Botoșani. Mai multe localități sunt sub alertă Cod Portocaliu

A bătut grindina, duminică, în județul Botoșani. Avertismentele emise de meteorologi au arătat că mai multe localități din județul nostru vor fi lovite de ploi puternice, grindină, tunete și fulgere. Mai multe comune, dar și orașe și inclusiv municipiul Botoșani se află sub alertă Cod Portocaliu de furtuni.

La Unțeni, de exemplu, preț de câteva zeci de minute a plouat cu grindină. Inclusiv în zona Botoșaniului a plouat cu gheață, dar și la Cătămărăști Deal. De asemenea, un sfert de oră a plouat cu gheață la Todireni.

Meteorologii au emis o nouă atenționare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică care este valabilă până la ora 17.30.

Localitățile vizate sunt: Botoșani, Dorohoi, Ungureni, Hudești, Mihai Eminescu, Suharău, Havârna, Vlădeni, Vorniceni, Curtești, Răchiți, Ibănești, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Cristinești, Dersca, George Enescu, Gorbănești, Hilișeu-Horia, Păltiniș, Broscăuți, Mileanca, Dângeni, Pomârla, Stăuceni, Roma, Unțeni, Știubieni, Darabani, Mihăileni, Drăgușeni, Nicșeni, Corlăteni, Leorda, Cândești, Cordăreni, Viișoara, Brăești, Săveni, Concești, Văculești, Lozna, Dimăcheni și Bucecea.
Se anunță vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 35 l/mp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *