Funcţionar public din Botoşani acuzat de conflict de interese. A mers în control la firma soţiei sale

Funcţionar public din Botoşani acuzat de conflic de interese, după ce a mers în control la firma soţiei sale a anunţat, marţi, Agenţia Naţională de Integritate. În această situaţie se află Marius Albu, care este funcționar public în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani.

Potrivit inspectorilor de integritate, pe 31 iulie 2019, în exercitarea funcției publice, botoşăneanul a efectuat control de specialitate la o societate comercială în cadrul căreia soția acestuia deține calitatea de asociat și funcția de administrator, și a întocmit Procesul-verbal de control, semnat de soția sa în calitate de administrator al societății comerciale, încălcând astfel legea.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Albu Marius a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea funcției de consilier cu atribuții de control în cadrul AJOFM Botoșani, a desfășurat activități de control, de natură să creeze un avantaj patrimonial pentru soția sa, la firmele în cadrul cărora aceasta a deținut calități de asociat și funcții de administrator, întocmind în urma controalelor două procese-verbale”, a transmis ANI.

Totodată, Marius Albu a beneficiat de venituri în sectorul privat de la societatea comercială în cadrul căreia era încadrat în funcția de formator, și pentru care, în exercitarea funcției publice, a semnat cu mențiunea „bun de plată”, în sensul soluționării a două cereri de acordare a unor indemnizații.

Atât de trist! Fetița de 12 ani, moartă în accidentul de la Vorona, era singurul copil al familiei. „O fetiță minunată, un exemplu pentru toți copiii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *