Bătaie într-un spital din Botoșani! O pacientă a fost atacată de o femeie de 29 de ani, și ea internată

Este anchetă la Spitalul Județean din Botoșani, acolo unde o pacientă, în vârstă de 86 de ani, a fost atacată și bătută de o altă pacientă, în vârstă de 29 de ani.ltă pacientă, în vârstă de 29 de ani, cu schizofrenie. Totul s-a întâmplat pe secția de psihiatrie, acolo unde cele două erau internate pentru tratarea afecțiunilor de care suferă.

Femeia în vârstă de 86 de ani a fost internată în secția de psihiatrie a Spitalului Județean din Botoșani duminica trecută. La mai puțin de 24 de ore de la internare, bătrâna cunoscută cu demență senilă a fost lovită de o colegă de salon, o pacientă de 29 de ani, diagnosticată cu schizofrenie. Totul s-ar fi petrecut, spun reprezentanții spitalului, chiar în timp ce asistentele medicale, care le îngrijeau pe paciente, scoteau masa de tratament din salon.

Personalul a fost implicat în efectuarea tratamentului în salon, fiind pacienți psihiatrici, căruciorul și masa pentru tratament a fost scos din salon, s-a iscat acest conflict spontan. Pe fondul decompensării afecțiunii psihiatrice prezente, personalul medical și cel auxiliar de la nivelul secției au intervenit pentru aplanarea conflcitului, victima fiind trimisă pentru consult de specialitate și evaluare imagistică și biologică la sediul central”, a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt Spitalul Județean Botoșani.

În cele din urmă, când au auzit zgomot, angajații secției au intervenit și au scos bătrâna din mâinile pacientei violente, iar pe aceasta din urmă au imobilizat-o, iar victima a fost transportată cu o ambulanță din secția exterioară de psihiatrie, în unitatea de primire urgențe a spitalului. Aici i s-au făcut analize și investigații și a fost internată pentru tratarea traumatismului cranio-facial cu care a fost diagnosticată. Acum, polițiștii au început o anchetă cu privire la incidentul din spital.

Ne-am autosesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmează să stabilim cu exactitate care sunt împrejurările producerii faptei, precum și persoanele care se fac responsabile de aceasta”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani.

În același timp, și în spital s-a declanșat o anchetă pentru a stabili cum a fost posibil totul. Momentan, cu toate că a fost informată de incident, familia victimei nu a depus nicio plângere, nici la spital, nici la Poliție.

Sursa: StirileProtv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *