Botoșăneanul care a spart geamul mașinii Poliției și a rănit ușor un polițist, arestat preventiv. Vezi cine este individul!

Botoșăneanul care a spart geamul mașinii Poliției și a rănit ușor un polițist a fost arestat preventiv. Judecătoria Botoșani a emis, joi, un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Laurențiu Florentin Lebădă, care este acuzat de ultraj, distrugere și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Tânărul are 26 de ani și este din comuna Todireni. Polițiștii susțin că, miercuri, când a comis fapta, se afla sub influența stupefiantelor, testele făcute fiind pozitive la anfetamină.

Un poliţist din cadrul IPJ Botoşani, în timp ce se deplasa, în interes de serviciu, cu autospeciala din dotare, pe Calea Naţională din municipiul Botoşani, un bărbat i-a făcut semn să oprească autospeciala, solicitându-i ajutor. Poliţistul a coborât geamul autospecialei pentru a discuta cu persoana respectivă, care i-a spus că are neînţelegeri cu fiul său, moment în care, un tânăr de 26 de ani, din comuna Todireni s-a apropiat de autospecială şi a lovit cu pumnul în geamul portierei, iar cioburile de sticlă rezultate i-au cauzat leziuni superficiale poliţistului, la antebraţul stâng.

Ulterior, tânărul de 26 de ani a părăsit zona respectivă, iar poliţistul a solicitat întăriri. La faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie, tânărul fiind prins şi imobilizat de forţele de ordine venite în sprijin. Până la imobilizare, tânărul a mai avariat două autoturisme aflate în zona respectivă

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 226 alin. (1) Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosar nr. 3613/P/2022. În temeiul art. 226 alin. (2) Cod procedură penală raportat la 223 alin. (2) Cod procedură penală şi la art. 202 alin. (1) – (4) lit. e) Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 11.08.2022 la 09.09.2022, inclusiv, a inculpatului LEBĂDĂ LAURENŢIU FLORENTIN, cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de ultraj, prev. şi ped. de art. 257 alin. (1) şi (4) rap. la art. 193 alin. (2) Cod penal, a 4 (patru) infracţiuni de distrugere, prev. şi ped. de art. 253 alin. (1) Cod penal şi a unei infracţiuni de tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. şi ped. de art. 371 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. În temeiul art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului LEBĂDĂ LAURENŢIU FLORENTIN. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de către inculpat, prin avocat din oficiu, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. (6) Cod de procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu în cuantum de 313 lei va fi achitat Baroului Botoşani din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 11.08.2022, ora 17.28.

 

FOTO Necaz pentru o femeie dintr-o comună din Botoșani! Casa i-a fost distrusă de flăcări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com