Șoferița care a ucis cu mașina un botoșănean și alți trei muncitori din Iași, acuzată de omor calificat. „A declarat că ei i se pare amuzant ce se zice despre ea”

O echipă a firmei Citadin din subordinea Primăriei Iaşi se afla la o lucrare, într-o noapte de iunie, când a fost spulberată de maşina condusă de o femeie în stare de ebrietate. Patru oameni, printre care și un botoșănean, au murit, iar patru au fost răniţi.

Procurorii au schimbat încadrarea juridică în cazul şoferiţei care a ucis patru muncitori care lucrau pe o şosea din Iaşi în noaptea de 16 spre 17 iunie, iar acum, în loc de ucidere din culpă, Adina Ghirvase este cercetată pentru omor calificat.

Dosarul a fost trimis către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, a fost schimbată încadrare juridică, iar joi, 11 august, judecătorii vor decide dacă vor prelungi perioada de arest preventiv.

„Paşi către normalitate şi o posibilă schimbare de paradigmă în materie de accidente auto. Şoferiţa din Iaşi care a omorât patru muncitori aflaţi la lucru este acuzată de omor calificat prin ordonanţă de schimbare a încadrării juridice a faptei. De asemenea, luni, 8 august, când a fost audiată şoferiţa, aceasta a declarat procurorului general adjunct că ei i se pare amuzant ceea ce se zice despre ea şi că nu dă nicio declaraţie, fiind ea nu a fost prezentă la faţa locului”, a transmis avocatul Adrian Cuculis, reprezentant în dosar al părţii vătămate.

Cum s-a petrecut tragedia

Filmul tragediei petrecute la Iaşi a început joi, 16 iulie, puţin înainte de miezul nopţii, atunci când şoferiţa care urma să devină vinovată pentru moartea a patru persoane a fost văzută de către vecini plecând de acasă sub influenţa băuturilor alcoolice.  Adina Ghirvase (39 ani) s-a urcat la volanul autoturismului Alfa Romeo şi a început să gonească pe străzile oraşului cu viteză extrem de mare, după cum relatează martorii şi după cum se observă pe camerele de supraveghere de pe traseu.

Şoferiţa se îndrepta în trombă pe şoseaua din cartierul Păcurari spre centrul oraşului, fiind la mai puţin de 1 kilometru de Biblioteca Centrală Universitară.  Ajunsă într-o curbă şi cu drumul îngustându-se tot mai mult, femeia a pierdut controlul volanului, s-a izbit de o clădire de pe marginea drumului şi a ricoşat într-un grup de muncitori de la Citadin, firmă din subordinea Primăriei. Aceştia asfaltau în jurul unei guri de canal, astfel de intervenţii făcându-se în general în timpul nopţii, pentru a nu încurca traficul. Zona era semnalizată cu popici specifici, iar girofarul autoutilitarei era aprins, a spus unul dintre supravieţuitori. Patru muncitori au murit şi alţi patru au fost răniţi în accident.

Sursa: Adevarul.ro

Trist! Botoșăneanul mort în accidentul produs de o șoferiță băută avea doi copii și patru nepoți. „Inconștiența unei criminale, suferința a 4 oameni nevinovați care au murit din cauza ei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com