Alertă! Un nou tip de înghețată retras din hipermarketurile din Botoșani. Nu o consumați dacă ați cumpărat-o!

Un nou tip de înghețată a fost retras de la comercializare din hipermarketul Kaufland.  General Mills efectuează rechemare voluntară a produselor de înghețată Häagen-Dazs: Macadamia Nut Brittle 8X460ML; Macadamia Nut Brittle 24X95ML.

„General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM, a luat decizia proactivă de a proceda la rechemare voluntară a produselor sale de înghețată mentionate mai sus, comercializate în România. Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse Häagen-Dazs și este întreprinsă ca măsură de precauție. Acțiunea are loc în urma unor investigații care au stabilit că sursa neconformității este un furnizor individual și se limitează la anumite date limită de consum ale anumitor produse din lotul în cauză, după cum se menționează mai jos.După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauție de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate de Häagen-DazsTM din toate punctele de vânzare din România”, arată ANSVSA.

Investigațiile amănunțite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a acestei probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de 2-Cloroetanol (2CE) pot fi depistate la un ingredient asigurat de către unul dintre furnizori. Nivelurile substanței detectate depășesc cu puțin limitele de detecție analitică.
Clienții care au cumpărat unul dintre aceste produse pot returna produsul sau chitanța la locul de
cumpărare pentru o rambursare completă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com